ezz > teknik.* > teknik.bil

 #1  
02.02.2004, 00:39
RH
Hej i gruppen

Jeg har lige købt en Opel Astra 1,6 benzin st.car årg. 1996

Jeg er meget glad for bilen men da jeg havde haft den i en uges tid,
begyndte ladelampen pludselig at lyse og nu lyser den hele tiden når jeg har
startet bilen

- kilremmen er stram - den strammer sig selv da den er fjederpåvirket

- jeg har tjekket de to ledninger til generatoren

- jeg har også tjekket alle andre ledninger og ingen sidder løse

- mit batteri har en kontrollampe (en lille grøn kugle i toppen) og den kan
man stadigvæk se, så mit batteri er ikke afladet til trods for flere
køreture og start af bilen

Jeg tror også at den lader for når jeg tænder for elbagruden kan man se at
lyset i forlygterne går en lille smule ned i styrke

Nogen der ved hvad det kan være

Airbag lampen også begyndt at blinke nogle gange (det startede samtidig med
ovennævnte fejl)

Håber på hurtig hjælp

mvh
Robin
 #2  
02.02.2004, 00:41
Morten Trab
"RH" <robin> skrev i en meddelelse
news:4c82

> - kilremmen er stram - den strammer sig selv da den er fjederpåvirket
> - jeg har tjekket de to ledninger til generatoren
> - jeg har også tjekket alle andre ledninger og ingen sidder løse
> - mit batteri har en kontrollampe (en lille grøn kugle i toppen) og den kan
> man stadigvæk se, så mit batteri er ikke afladet til trods for flere
> køreture og start af bilen
> Jeg tror også at den lader for når jeg tænder for elbagruden kan man se at
> lyset i forlygterne går en lille smule ned i styrke
> Nogen der ved hvad det kan være


Mit umiddelbare bud: En defekt generator...Men jeg er ikke sikker...
Smut ind på det lokale værksted, de kan måle hhv. om den lader som den skal
og om batteriet har det godt...
 #3  
02.02.2004, 00:41
Broegger
"RH" <robin> fumlede med tastaturet og frembragte
news:401d7f74$0$24838$ba624c82:

> Jeg er meget glad for bilen men da jeg havde haft den i en uges tid,
> begyndte ladelampen pludselig at lyse og nu lyser den hele tiden når
> jeg har startet bilen

det lyder meget som en diodefejl. Så jeg vil anbefale dig at trille
forbi den lokale mekker og få tjekket generatoren.

> Jeg tror også at den lader for når jeg tænder for elbagruden kan man
> se at lyset i forlygterne går en lille smule ned i styrke det tyder da snarere på at den ikke lader nok...


> Airbag lampen også begyndt at blinke nogle gange (det startede
> samtidig med ovennævnte fejl)

kan skyldes for lav spænding til systemet hvilket igen kan skyldes
generatoren.
 #4  
02.02.2004, 00:48
RH
det var et hurtigt svar

jeg har en tid hos mekanikeren imorgen

det var for at høre om det var noget jeg kunne ordne selv

tjekket generatoren? er det noget med en ny eller kan man repearere såden
en?

mvh
Robin

"Broegger" <thomas> skrev i en meddelelse
news:3tbr
[..]
 #5  
02.02.2004, 01:03
Broegger
"RH" <robin> fumlede med tastaturet og frembragte
news:401d8163$0$2162$ba624c82:

> det var for at høre om det var noget jeg kunne ordne selv
> tjekket generatoren? er det noget med en ny eller kan man repearere
> såden en?

I gamle dage da jeg blev udlært reparerede vi selv generatorerne, men
det er sjv ikke rentabelt mere. Så en ombytning er nok mest realistisk.

Jeg har tænkt lidt længere end da jeg svarede dig.
Ladelampen får + på tændingssiden. Det går til generatoren hvor den
føder feltet gennem kullene og felt-dioderne. Når generatoren lader
kommer der + ud på det ben derfor slukker lampen. Når den lyser skyldes
det så at der kommer - på generatorsiden. Det kan enten ske gennem en
kortsluttet feltdiode (så vil det ofte være et svagere lys) eller en
kortslutning af ledningen. Da det lader til at generatoren stadig lader
(om end med nedsat kapacitet) vil jeg tro det skyldes en feltdiode.

Jeg vil lige tage forbehold for indholdet af ovenstående svar. Jeg har
ikke arbejdet som autoelektrikker siden slutningen af 80'erne, så min
viden er ved at være lidt rusten.

og så lige en bøn at slutte af på, vil du ikke nok kommentere/svare
efter det du omtaler. Det gør det MEGET nemmere for os andre at følge
med. Se evt. på [..]
 #6  
02.02.2004, 09:58
Jakob Jeppesen
"Broegger" <thomas> wrote in message news:3tbr

> > Jeg tror også at den lader for når jeg tænder for elbagruden kan man
> > se at lyset i forlygterne går en lille smule ned i styrke


> det tyder da snarere på at den ikke lader nok...


Nope - sådan gør min også og generatoren er ganske ny.

/Jakob
Astra '92
 #7  
03.02.2004, 21:31
Michael Laursen
"RH" <robin> wrote in message
news:4c82

> begyndte ladelampen pludselig at lyse og nu lyser den hele tiden når jeg har
> startet bilen
> Nogen der ved hvad det kan være

Jeg har selv oplevet problemet for ikke så længe siden. Havde købt ny
(gammel) bil, hvor der var isat ny generator. Efter en måned begyndte
ladelampen så at lyse - først en gang imellem, hvor jeg kunne få den til at
gå ud ved at slukke og tænde bilen igen. Til sidst lyste den konstant.
Karakteristisk var, at når den lyste lugtede der fælt i kabinen - lidt værre
end brændt gummi eller brændte ledninger. Det vidste sig, at der i
generatoren var gået en diode (som nævnt i et andet indlæg), og denne
medførte, at generatoren ladede for fuld styrke hele tiden (hvilket i hvert
fald på en R19 medfører, at ladelampen også lyser). Idet den ladede med
mellem 16 og 18 volt konstant, var der derfor syrelugte, der kom ind i
kabinen. Ny generator blev løsningen, da det ikke kunne betale sig at
reparere den gamle.

Mvh. Michael Laursen
 #8  
03.02.2004, 23:01
Broegger
Hej

Har du fået en forklaring på dit problem? Hvad sagde Mekkeren?
 #9  
04.02.2004, 00:16
RH
> Har du fået en forklaring på dit problem? Hvad sagde Mekkeren?

Den er på værksted nu og de vil skifte generatoren, da den ladede ALT for
meget.

Det blev også værre - til sidst var der kun en stor "summe" lyd fra
generatoren

Jeg får den imorgen og så regner jeg med at bilen er køreklar igen

Tak for jeres hjælp

Med venlig hilsen

Robin
 #10  
04.02.2004, 23:07
Pia
Den grønne prik på batteriet, er en vædske indikator.
ikke ladetilstanden.

VH KHS
"RH" <robin> skrev i en meddelelse
news:4c82
[..]
 #11  
04.02.2004, 23:18
RH
> Den grønne prik på batteriet, er en vædske indikator.
> ikke ladetilstanden.


Generatoren er skiftet og alt er som det skal være - dejligt

med hensyn til den grønne kugle i batteriet så har den da noget med strømmen
da der står at:

grøn = ok
sort = recharge

mvh
Robin
Lignende emner