ezz > kultur.* > kultur.mad+drikke

 #1  
03.01.2004, 18:03
JE
Som jeg forstår det, så er balsamico en slags eddike.
Men hvad består den egentlig af?
Hvad er balsamico?
 #2  
03.01.2004, 18:09
Peter Jespersen
On 3 Jan 2004 18:03:46 +0100, JE wrote:

>Som jeg forstår det, så er balsamico en slags eddike.
>Men hvad består den egentlig af?
>Hvad er balsamico?


Det er en rund vineddike!

Live long and prosper...
__________________________________________________ _______________
Peter Jespersen, member of Team OS/2 Denmark, Linux User #148303
flywheel
[..]
hAS ANYONE SEEN MY cAPSLOCK KEY?
 #3  
03.01.2004, 21:33
Anders H. Andersen
On 3 Jan 2004 18:03:46 +0100, "JE" <janelneINGEN>
wrote:

>Som jeg forstår det, så er balsamico en slags eddike.
>Men hvad består den egentlig af?
>Hvad er balsamico?


Hmm godt spørgmål. Jeg kender balsamico eddike som den mest
velsmagende type eddike der findes og pøser den gerne ud over alle
mulige og umulige madvare :-) men jeg ved egentlig ikke hvad der gør
en eddike til balsamico. Balsamico er nok næppe italiensk for "ekstra
velsmagende eddikke" :-)

Jeg glæder mig helt til at der er en som skriver en uførlig forklaring
på hvad balsamico eddike er.

mvh
Anders
 #4  
03.01.2004, 21:41
David Rasmussen
Anders H. Andersen wrote:
> Jeg glæder mig helt til at der er en som skriver en uførlig forklaring
> på hvad balsamico eddike er.


Det eneste jeg (tror jeg) ved, er at det er en særligt sød eddike i
forhold til andre eddiker. Men læs her:

[..]

/David
 #5  
03.01.2004, 23:09
Emil
Anders H. Andersen skrev:

>Jeg glæder mig helt til at der er en som skriver en uførlig forklaring
>på hvad balsamico eddike er.


Du kan starte her:
[..]
[..]

m.v.h. Emil
 #6  
04.01.2004, 17:07
Anders H. Andersen
On Sat, 03 Jan 2004 23:09:13 +0100, Emil <emilsen>
wrote:

>Du kan starte her:
>[..]


Der kan man se, der nok ikke ret meget af den balsamicoeddike som vi
bruger i DK som er ægte balsam eddike lavet efter de traditionelle
metoder.

mvh
Anders
 #7  
05.01.2004, 01:43
Emil
Anders H. Andersen skrev:

>Der kan man se, der nok ikke ret meget af den balsamicoeddike som vi
>bruger i DK som er ægte balsam eddike lavet efter de traditionelle
>metoder.


Hej Anders

Selv om eddiken kun bruges dråbevis, kan man hurtigt blive
afhængig. Jeg har kun smagt den industrielt fremstillede, og den
er god nok til mig. Jeg *tør* ikke smage den originale til de
nævnte priser.

Lige netop eddiker har jeg eksperimenteret lidt med. Det var
billige eksperimenter med krydderurter og andet aromagivende.
Nogle poser frø, plads i vindueskarm/altankasse/have og lidt
tålmodighed kan give glæde langt hen i vinterens mørke.

Det som undrer mig lidt er, hvordan balsam-eddiken gærer. Normalt
gæres en svag vin med en 'vildgær' og giver vineddike idet
alkoholen indgår i forgæringen. Men her er udgangspunktet ren,
kogt og lettere koncentreret druesaft.
Årsagen kan være lokale gærceller og bakterier. Nå, skidt-pyt,
jeg bruger færdige vineddiker til mine eksperimenter.

m.v.h. Emil
Lignende emner