ezz > kultur.* > kultur.mad+drikke

 #1  
30.05.2004, 14:55
zcully
Jeg søger en opskrift på en nem (og god/lækker) æggekage. Altså sådan en på
panden med bacon osv.

/Zcully
 #2  
30.05.2004, 15:30
Ralph
"zcully" <zcullyremovethis> skrev i en meddelelse
news:4c82
> Jeg søger en opskrift på en nem (og god/lækker) æggekage. Altså sådan en på
> panden med bacon osv.


Steg bacon på panden, imens blandes:

beregn ca. 2 æg pr. person, en fjerdedel mælk, en håndfuld revet ost, pisk
sammen, med salt og peber,

når bacon er færdigt, hæld LIDT af fedtet fra (IKKE i vasken) kom æggemassen
på, skru helt ned for varmen, låg på. Når der kun er en lille smule flydende
tilbage på toppen, så klip lidt purløg henover, og læg baconstykkerne på, 2
min. ekstra, serveres med rugbrød, og selvfølgelig ketchup for ignoranterne.

HVIS der så skulle være en rest tilbage, næste dags frokost koldt ovenpå en
skinkemad, tomat øverst
 #3  
30.05.2004, 15:36
Jørgen Flainard
s
"zcully" <zcullyremovethis> wrote in message
news:4c82
> Jeg søger en opskrift på en nem (og god/lækker) æggekage. Altså sådan en på
> panden med bacon osv.
> /Zcully


stor pande, seks æg, 400 gr. kartofler, en pakke bacon, forårsløg

vask kartoflerne - skær dem i tern
steg dem på panden på omkring 4
pisk æggene sammen, kom salt, paprika, hvidløg, peber mv. i æggene
når kartoflerne er ved at være møre skubbes de lidt til side og bacon i små
stykker steges.
Når bacon er stegt blandes de med kartoflerne. Æggene hældes over, der
drysses med forårsløg. Serveres gerne med friskbagt rugbrød
 #4  
30.05.2004, 15:54
Emil
zcully skrev:

>Jeg søger en opskrift på en nem (og god/lækker) æggekage. Altså sådan en på
>panden med bacon osv.


Start med at smelte fedtet af noget godt bacon (Tulip bacon Back
- det er det, som vi eksporterer til england).
Baconet pakkes i køkkenrulle, og steges færdig i microovnen når
æggekagen er færdig.

Bland æggekagemassen og kom den på panden ved *svag* varme, det
er meget vigtigt at varmen er svag.

Kom fyld i efter smag. Letkogte brocoli og gulerødder, eller
optøede ærter og rå, hakkede løg med strimlet iceburgsalat, eller
hvad du nu har lyst til. Rod lidt rundt i blandingen og læg låg
på panden.

Det vigtigste er *masser* af frisk purløg, også gerne i
æggemassen, men altid også ovenpå.

Men du kan få mere inspiration her:
[..]
Jeg véd ikke om den fanger
[..] men ellers er den her.

m.v.h. Emil
 #5  
30.05.2004, 22:48
Nils Bo Hermansen
"zcully" <zcullyremovethis> skrev i en meddelelse
news:4c82
> Jeg søger en opskrift på en nem (og god/lækker) æggekage. Altså sådan en på
> panden med bacon osv.
> /Zcully


Har læst de andre forslag og de er bare lækre.
Et lille tip hvis du vil have en rigtig høj og luftig æggekage :
Bland 1 spsk. bagepulver i æggemassen før den kommer på panden.
Så bliver den rigtig flot også med alt det guf der er i de andres
opskrifter.

Nils
 #6  
31.05.2004, 00:33
Peter Græbe
Nils Bo Hermansen skrev:

> Et lille tip hvis du vil have en rigtig høj og luftig æggekage :
> Bland 1 spsk. bagepulver i æggemassen før den kommer på panden.
> Så bliver den rigtig flot også med alt det guf der er i de andres
> opskrifter.


Aargh. Sic transit gloria mundi!
 #7  
31.05.2004, 00:49
Emil
Nils Bo Hermansen skrev:

>Et lille tip hvis du vil have en rigtig høj og luftig æggekage :
>Bland 1 spsk. bagepulver i æggemassen før den kommer på panden.
>Så bliver den rigtig flot også med alt det guf der er i de andres
>opskrifter.


Ja, den er go med dig. Du kan også komme stiftpiskede æggehvider
i, for at det ikke skal være løgn. En æggekage skal da *ikke*
være luftig, hvorimod en omelet eller sufflé skal.

Når man læser alle tilgængelige opskrifter på æggekager,
souffléer, æggestande, pandekager, omeletter m.v., synes jeg
betegnelserne bliver udflydende og sammenblandede.

Opskrifterne giver, hver for sig, gode retter med stor variation.
Men kald dog tingene for det, som de er.

m.v.h. Emil
Lignende emner