ezz > kultur.* > kultur.mad+drikke

 #1  
30.12.2004, 10:56
Sabina Hertzum
Vi har været så heldige at få et lækkert stykke oksefilet som vi vil lave en
god steg af nytårsaften, men nu er sagen den at jeg simpelthen ikke kan
finde på hvad man kan lave af tilbehør til.

nogen der har nogle gode bud?
 #2  
30.12.2004, 12:51
Kathrine
"Sabina Hertzum" <skrev:

> Vi har været så heldige at få et lækkert stykke oksefilet som vi vil lave en
> god steg af nytårsaften, men nu er sagen den at jeg simpelthen ikke kan
> finde på hvad man kan lave af tilbehør til.
> nogen der har nogle gode bud?


Vi skal have hasselbagte kartofler og cognacsauce.
Der til tomatsalat og bønnesalat - begge med masser af hvidløg.
...
Kathrine
 #3  
30.12.2004, 18:00
Lisbeth Jacobsen
"Kathrine" <katras> skrev i en meddelelse
news:db0f

> Vi skal have hasselbagte kartofler og cognacsauce.


Undrede mig over udtrykket "hasselbagte kartofler" .... jeg har nemlig i
adskillige år levet i den tro, at det hedder hasselback kartofler *S*

Jeg bilder mig ind, at retten er opkaldt efter den svenske restaurant
"Hasselbacken". På originalsproget er det naturligvis "Hasselbackspotatis".

Her er den svenske restaurant iøvrigt:
[..]

En søgning på Google afslører, at en del har fået det, jeg bilder mig ind er
den oprindelige titel, omskrevet og totalfordansket til hasselbagt *S*

Mvh. Lisbeth
 #4  
30.12.2004, 20:33
Kathrine
"Lisbeth Jacobsen" skrev:

> Undrede mig over udtrykket "hasselbagte kartofler" .... jeg har nemlig

i
> adskillige år levet i den tro, at det hedder hasselback kartofler *S*
> Jeg bilder mig ind, at retten er opkaldt efter den svenske restaurant
> "Hasselbacken". På originalsproget er det naturligvis "Hasselbackspotatis".
> Her er den svenske restaurant iøvrigt:
> [..]
> En søgning på Google afslører, at en del har fået det, jeg bilder mig ind er
> den oprindelige titel, omskrevet og totalfordansket til hasselbagt *S*


Det har jeg aldrig spekuleret på før :-)
Interessant.
 #5  
30.12.2004, 22:19
livlykke
"Lisbeth Jacobsen" skrev d. 30-12-04 18:00 dette indlæg :
> "Kathrine" <katras> skrev i en meddelelse
> news:db0f
> > Vi skal have hasselbagte kartofler og cognacsauce.

> Undrede mig over udtrykket "hasselbagte kartofler" .... jeg har nemlig

i
> adskillige år levet i den tro, at det hedder hasselback kartofler *S*
> Jeg bilder mig ind, at retten er opkaldt efter den svenske restaurant
> "Hasselbacken". På originalsproget er det naturligvis "Hasselbackspotatis".
> Her er den svenske restaurant iøvrigt:
> [..]
> En søgning på Google afslører, at en del har fået det, jeg bilder mig ind er
> den oprindelige titel, omskrevet og totalfordansket til hasselbagt *S*
> Mvh. Lisbeth
> Hej Lisbeth

Sidder med kokkebogen på skødet, og der kan man altså kun finde
Hasselback, og ikke noget hasselbagt.
I den NUdanske ordbog, findes også kun ordet hasselback.
Ved søgning på Google, fandt jeg ud af, at du har helt ret, med hensyn
til oprindelsesstedet, se bare her.

[..]
om/opskrifter.html

MvH
Liv Lykke
 #6  
31.12.2004, 08:51
Lisbeth Jacobsen
"livlykke" <livlykke.news> skrev i en meddelelse
news:db0f

> Ved søgning på Google, fandt jeg ud af, at du har helt ret, med hensyn
> til oprindelsesstedet, se bare her.


Tak for linket! Jeg aner ikke, hvorfra jeg selv vidste det med den svenske
restaurant og var ikke helt sikker på, om det hang sådan sammen. Så det er
fint at se en henvisning.

Mvh. Lisbeth
Lignende emner