ezz > kultur.* > kultur.mad+drikke

 #1  
08.04.2006, 16:31
Lars Knudsen
Hej,

Vi skal ha' dyrekølle senere i dag... *mums* Fik lige et flip med at
smide den på grill'en efter den her opskrift:

-
Ingredienser:

1 Dyrekølle
Mariaden består af :
1 del olie
2 del soya
frisk ingefær
knust hvidløg - gerne med skal ( og gerne mange )
½ del balsamico
lime eller citronsaft ( fra 1 hel lime/citron )
salt og peber
laurbær-blade

Fremgangsmåde:

Læg kødet i en skål. Kom marinaden over og lad det trække i min. 2-3
timer ( gerne længere tid )
Brun købet over direkte varme og flyt det herefter til indirekte varme
i ca. 1 time ( alt efter hvor rødt kødet skal være )
Gem noget af marinaden til at pensle købet med en gang i mellem
-
(fra [..])

Det lyder jo ret godt... :o) Men - siger fruen så - hvad pokker gør
man så med tilbehøret... Kartofler er købt, og "normalt" laver man jo
en flødesauce af dryppet fra dyret(!) - men går det mon når den har
været marineret??

Et lille fif ville være kærkomment....

** Lars
 #2  
08.04.2006, 17:30
rie
Lars Knudsen <larsdelete> wrote in
news:6mef32hpf0l8de32lb257emjbso1qnul51:

> Hej,
> Vi skal ha' dyrekølle senere i dag... *mums* Fik lige et flip med at
> smide den på grill'en efter den her opskrift:
> ...................
> Det lyder jo ret godt... :o) Men - siger fruen så - hvad pokker gør
> man så med tilbehøret... Kartofler er købt, og "normalt" laver man jo
> en flødesauce af dryppet fra dyret(!) - men går det mon når den har
> været marineret??
> Et lille fif ville være kærkomment....

Det kan I sagtens - det bliver den bare bedre af. Sæt en drypbakke under
stegen når den steger ved indirekte varme og lav sovsen som sædvanlig.
Husk at si skyen gennem en fin si så evt. kulstykker og aske ikke kommer
med. God fornøjelse, jeg er kun lidt misundelig ;-)
 #3  
09.04.2006, 10:37
Lars Knudsen
On 08 Apr 2006 14:30:37 GMT, rie <xxx> wrote:

>Det kan I sagtens - det bliver den bare bedre af. Sæt en drypbakke under
>stegen når den steger ved indirekte varme og lav sovsen som sædvanlig.
>Husk at si skyen gennem en fin si så evt. kulstykker og aske ikke kommer
>med. God fornøjelse, jeg er kun lidt misundelig ;-)


Nøøøøj - og det gjorde vi så.. Øj den blev rigtig god! Og sovsen slet
heller ikke dårlig ;-)

Det bedste er næsten at der selvfølgelig blev en god sjat kød til
overs som nu er væltet over i resten af sovsen og i fryseren... Lige
til at tage ud og spise en dag der er lyst til lidt nemt og godt! :o)

** Lars
Lignende emner