ezz > kultur.* > kultur.mad+drikke

 #1  
17.08.2003, 16:01
Jane
Jeg er vild med auberginer men savner lidt nogle nye opskrifter
som det er nu bliver de næsten altid blandet med hvidløg,
løg, peberfrugter, tomater og courgetter (ingen kød da jeg er
vegetar) - men uanset hvor lækkert, bliver det altås lidt for
ensartet, har i nogle ideer til andet end den daglige menu
"a la sammenkogt" og "lasagne" så jeg kan få endnu flere
auberginer ned? Gerne retter der kan tåle en tur i fryseren.

Jane
 #2  
17.08.2003, 16:12
netper
På linket herunder er opskrifterne fra Alletiders Kogebog hvor aubergine
er hovedingrediensen i opskriften.

Det er ikke kun vegetariske retter, men mon ikke det giver lidt
inspiration trods alt.

[..]

Mvh
Per
 #3  
17.08.2003, 16:16
Jane
"anders lehmann" <alehmann> wrote in
news:17L%a.51417$Kb2.2319218:

> jeg så engang en opskrift hvor man brugte aubergine i tynde skiver som
> lasagneplader.


Når nu er af de retter jeg er træt af er lasagne så syntes
jeg ikke det er særligt morsomt at du foreslår lassagne.

Min mor har en pragtfuld opskrift på lasagne med aubergine
og andet lækkert, men jeg er bare træt af enten altid at
få lasagne eller få noget "sammenkogt" der reelt er lasagne
med pastaskruer istedetfor plader og varmet op i en gryde.

Kan man putte aubergine i en tærte eksempelvis?

Jane
 #4  
17.08.2003, 16:37
sune vuorela
En der kalder sig Jane <kkgnsdlkng> skrev:

>Jeg er vild med auberginer men savner lidt nogle nye opskrifter


Skær dem i 1 cm tykke skiver og steg dem i rigelige mængder af din
favoritolie. Både valnøddeolie og olivenolie er godt
 #5  
17.08.2003, 17:36
rasmus
skær dem i stykker ... stænger eller tærn eller hvad du nu fortrækker ...
svits dem i olie m. hvidløg ... smid dem i ovnen ... evt. sammen med
champingon og/eller et par tomater, pinjekerner eller hvad du nu har ...bag
dem et lille kvarter ... tag det ud og bland dem med grøn salat, peberfrugt
og forårsløg (både løg og stilk). Citron og eller olie ud over ... og
krydderier efter smag og behag ... myte er godt.

så har du lun auberginesalat ...

ras
 #6  
17.08.2003, 18:24
Jane
rasmus skrev:

> så har du lun auberginesalat ...


Mums. Takker og printer.

Jane
 #7  
17.08.2003, 20:00
Christina G
> Hvis jeg fylder ris i, bliver det så ikke en tør omgang?
> Jeg har ikke erfaring med ris i ovnen, skal de koges først?
> Det lyder alletiders!


Jeg har ikke nogen opskrift, men jeg plejer at hakke lidt løg, hvidløg,
indmaden af auberginen og herefter varierer jeg efter, hvad køleskabet har
at byde: tomater, gulerødder, squash, svampe, kot ris, kogt bulgur...
Krydres med salt, peber og herbs de provence eller hvad man ellers kan li',
auberginen fyldes (og ja, der er altid for meget fyld, men så kan man jo
bare lægge det ved siden af i ovnen), dryses med ost eller feta og bages i
et stykke tid (har desværre ikke nogle tider)

> > auberginer i dej, stegt på panden serveret med en dressing af en slags

> Lyder interessant. Hvilken slags dej? Noget a la pandekage
> eller mere a la franskbrød? Mums jeg blir sulten af det her.


Det er en begnier-dej (ved ikke hvordan det stæves), jeg har ikke lige en
opskrift, men der må være andre der kan hjælpe og ja, dejen minder mere om
pandekagedej end om brød.

Mvh, Christina
 #8  
17.08.2003, 23:11
Prankster Kineses
"Jane" <kkgnsdlkng> wrote in message
news:lkng
> Jeg er vild med auberginer men savner lidt nogle nye opskrifter
> som det er nu bliver de næsten altid blandet med hvidløg,
> løg, peberfrugter, tomater og courgetter (ingen kød da jeg er
> vegetar) - men uanset hvor lækkert, bliver det altås lidt for
> ensartet, har i nogle ideer til andet end den daglige menu
> "a la sammenkogt" og "lasagne" så jeg kan få endnu flere
> auberginer ned? Gerne retter der kan tåle en tur i fryseren.
> Jane


Måske det har været foreslået i et andet svar, men prøv baba ganoush (mos af
grillet aubergine, søg selv på Google). Ud over at have et rigtig hyggeligt
navn, så smager det super duper.

Kasper
 #9  
18.08.2003, 00:01
Gazi
"Jane" skrev d. 17-08-03 14:01 dette indlæg :
> Jeg er vild med auberginer men savner lidt nogle nye opskrifter
> som det er nu bliver de næsten altid blandet med hvidløg,
> løg, peberfrugter, tomater og courgetter (ingen kød da jeg er
> vegetar) - men uanset hvor lækkert, bliver det altås lidt for
> ensartet, har i nogle ideer til andet end den daglige menu
> "a la sammenkogt" og "lasagne" så jeg kan få endnu flere
> auberginer ned? Gerne retter der kan tåle en tur i fryseren.
> Jane


Hej Jane
Her er en god opskrift med aubergine som vi tit får.
Auberginefad 4 pers.
2 auberginer i tynde skiver
6 tomater i skiver
6 spsk reven parmesan
4 spsk hakket persille
2 dl tomatsovs
2 dl reven mozarella
Læg aubergine i et ovnfast fad og læg tomatskiverne over. Bland parmesan
og hakket persille og drys det over. Hæld tomatsovsen over. Og kom
mozzarellaosten på.
I ovnen ved 200 grader i 20 - 30 min. (skal være lysebrun)
Serveres med salat og brød.

Velbekomme
Gazi
 #10  
18.08.2003, 19:16
Kasper Kristensen
"Jane" <kkgnsdlkng> wrote in message
news:lkng
> Prankster Kineses skrev i <news:d6v1>:
> > Måske det har været foreslået i et andet svar, men prøv baba ganoush

> det dersens tahini kan man købe det eller skal det
> også fremstilles?


Den burde kunne fås i helsekostbutikker og i velassorterede specialbutikker
evt. af den arabiske slags. Minder lidt om jordnøddesmør lavet på sesamfrø.

Kasper
 #11  
18.08.2003, 22:28
Jane
kautaq skrev i <news:utaq>:

> Jeg er ved at drukne i Squash og Hokeido og Peberfrugt.
> Det du skriver ovenstående, er det ikke det man kalder
> ratatouille (stavemåde?) og hvordan laver du det.


Tja det ene hedder Brittas grøntsagsragout fordi jeg
fik det første gang hos en der hedder Britta og det
andet hedder mors grøntsagslasagne (nogenlunde det
samme bare med pasta og ostesovs fra Karoline).

Jeg kan ikke selv lave mad og har ikke opskriften
men når min mor kommer forbi om ca 14 dage skal jeg
spørge om hun vil skrive dem ned til mig og så skal
jeg nok post dem herinde.

Jane
 #12  
18.08.2003, 23:48
Christina G
> Jeg er ved at drukne i Squash og Hokeido og Peberfrugt.
> Det du skriver ovenstående, er det ikke det man kalder
> ratatouille (stavemåde?) og hvordan laver du det.
> Jeg kan ikke finde nogen opskrifter i mine bøger eller
> på nettet.


Hm, har ikke nogen "opskrift", men det plejer at blive lækkert alligevel:

svits lidt løg og hvidløg (behøver ikke være _finthakket_, men hvis du
foretrækker det, er det også ok), tilsæt måske en hel chili og grøntsagerne
efter hvad køleskabet har: peberfrugt, squash, aubergine, tomat er sådan set
grundindgredienserne, men jeg kommer også tit champignon og gulerødder i).
Svits det et stykke tid og tilsæt så tomater, enten dine egne eller en dåse
flåede. Så må det stå og småsimre, smid et laurbærblad i eller to, smag til
med lidt rødvin, hvis du har en flaske åben, en kvist rosmarin, timian,...
er også god. Når du synes det har kogt nok, krydres det hele med salt og
peber, lidt paprika, herbs det prevence og måske et drys salt.
Har aldrig prøvet med hokaido i ratatouille, men det kan man sikkert godt!

Christina
 #13  
19.08.2003, 00:21
kautaq
Jane wrote:

> Jeg er vild med auberginer men savner lidt nogle nye opskrifter
> som det er nu bliver de næsten altid blandet med hvidløg,
> løg, peberfrugter, tomater og courgetter


[...]

Først vil jeg lige undskylde at jeg besvarer et spørgsmål
med et spørgsmål:

Jeg er ved at drukne i Squash og Hokeido og Peberfrugt.
Det du skriver ovenstående, er det ikke det man kalder
ratatouille (stavemåde?) og hvordan laver du det.
Jeg kan ikke finde nogen opskrifter i mine bøger eller
på nettet.
 #14  
19.08.2003, 01:29
Invader Zim
Jane wrote:
> Jeg er vild med auberginer men savner lidt nogle nye opskrifter
> som det er nu bliver de næsten altid blandet med hvidløg,
> løg, peberfrugter, tomater og courgetter (ingen kød da jeg er
> vegetar) - men uanset hvor lækkert, bliver det altås lidt for
> ensartet, har i nogle ideer til andet end den daglige menu
> "a la sammenkogt" og "lasagne" så jeg kan få endnu flere
> auberginer ned? Gerne retter der kan tåle en tur i fryseren.
> Jane


Skær auberginerne i tern og steg dem i mandel-, valnødde-, (ren) sesam-
eller oliven olie sammen med løg, hvidløg, balsamico vineddike (kan
undlades), frisk oregano, frisk basilikum, chilipebre i skiver (kan
undlades), tofu, diverse svampe og hakkede mandler (og/eller andre nødder,
men de skal helst også være så tæt på friske som overhovedet muligt), lidt
salt og peber, og til sidst mozzarella ost, hvis det ønskes.
Krydr med egne foretrukne urter efter behag, men pas på med at komme for
meget i, og det er altid bedst med friske krydderurter.
Retten går godt i sandwiches, med frisk salat som af f.eks. rucola og tomat,
og sammen med majsbrød, ris eller pasta. den går endda også godt sammen med
fisk, kylling eller spejlæg (ved godt du er vegetar).
heh faktisk går den godt sammen med næsten alt! :)

-Invader Zim
 #15  
19.08.2003, 19:11
Jan Bøgh
kautaq wrote:

> Jeg er ved at drukne i Squash og Hokeido og Peberfrugt.
> Det du skriver ovenstående, er det ikke det man kalder
> ratatouille (stavemåde?) og hvordan laver du det.
> Jeg kan ikke finde nogen opskrifter i mine bøger eller
> på nettet.


[..]
første hit :-)

Men i øvrigt er ratatouille vist en af de retter, der nærmest er en
samlebetegnelse for et grydekomsammen, hvor der er en grundsubstans af løg,
squash og/eller aubergine og tomat.

Jeg bruger noget nær enhver grøntsag bortset fra de gode gamle
vintergrøntsager, hvis natur IMHO ikke passer til middelhavsstemningen.

vh
Jan

Lignende emner