ezz > kultur.* > kultur.mad+drikke

 #16  
16.09.2003, 19:01
Peter Holm
Fulskager, dog med okse-lammekød i stedet for svinekød.

Peter Holm

th63 (Thomas) wrote in
news:a6b0eee6.0309160204.771a017b:
 #17  
16.09.2003, 19:19
Kasper Damkjær
th63 (Thomas) wrote in
news:a6b0eee6.0309160204.771a017b:

> Har denne gruppes læsere mon en såkaldt livret.


Bestemt, eller rettere et par stykker. I vilkårlig rækkefølge:

* Kartoffelmos (hjemmelavet, ikke pulver). Gerne med en sammenkogt ret
med oksekød og paprika. Hertil naturligvis en rødbede og en øl (Gerne en
A-Z Ale No. 16 eller, i gamle dage, en Rød Tuborg (RIP)).

* Spaghetti carbonara (igen hjemmelavet). Gerne med lidt ristet brød og
pesto som starter - hertil en bedre italiensk rødvin.

* Vildt. Fasan, dyreryg, kanin - you name it.
 #18  
16.09.2003, 19:45
Michael Nielsen
Helt klart gullash som lige nu står og simrer på komfuret. Selvfølgelig med
paprika, hvidløg, salt, pber, champignon og fløde. Og så en god hjemmelavet
kartoffelmos til. MUMS. Glæder mig til maden er færdig

Hilsen Linda

"Kasper Damkjær" <usenet> skrev i en meddelelse
news:rnet
[..]
 #19  
16.09.2003, 20:21
Nils Bo Hermansen
Nemlig.
Stegt flæsk, kartofler og persillesovs (meget persille).
Så taler vi livret og den skal laves som vor mor lavede det !

Nils
dias <zarh> skrev i en
nyhedsmeddelelse:3f671fcc$0$24671$edfadb0f...
[..]
 #20  
16.09.2003, 21:34
Lars
"Thomas" <th63> skrev i en meddelelse
news:017b
> Har denne gruppes læsere mon en såkaldt livret.
> Da jeg var yngre var min livret benløse fugle, men efter jeg er
> begyndt at spise mindre kød, kan jeg ikke sige, at det længere er min
> favorit. Nu er det nærmest bare en let pastaret.
> En bekendt har fortalt, at hans yndlingsret som barn var stegt lever,
> så det fik de til hans fødselsdag, men det var lige så meget for at
> genere hans søster, som hadede stegt lever!
> VH
> Thomas


Mad jeg ikke tidligere har smagt er min livret.
Nyt er spændende og skal udforskes.

Hvis jeg skal nævne favoritter som jeg har smagt tidligere så bliver det en
liste.

Kogt hamburgerryg med brunede kartofler og grønlangkål.

Sushi med flødeost rørt op med wasabi.

Meget mørstegt dyreryg med hasselback kartofler og waldorffsalat,
svampe-rødvinssauce og garniture.

Rababer/marcipankage

Enchilados eller burridos m/guacamole

Paella med ægte safran div. skaldyr, kylling og muslingefond.

Frikadeller med kold kartoffelsalat.

En marineret sildemad med chili og vanille

Jamen jeg kunne blive ved men så ville det blive kedeligt.

Lars
 #21  
16.09.2003, 21:45
Trine Kornum Christiansen
th63 (Thomas) writes:

> Har denne gruppes læsere mon en såkaldt livret.


Ikke en livret som sådan. Mine lyster er mere årstidsorienteret, men
det kunne f.eks. være noget i denne retning:

Forår:
Kalve- eller hønsefrikasse med nye grøntsager
Kogt kød med aspargessovs og kartofler
Bagt laks med hollandaisesovs, agurkesalat og aspargeskartofler

Sommer:
Grillmad med salater
Kyllingesteg med nye kartofler, rabarberkompot og grøn salat med
flødedressing
Koldskål og is

Efterår:
Vildt af enhver slags
Gode ben
Kørvelsuppe
Kartoffelsuppe
Hyldebærsuppe med franskbrødsterninger

Vinter:
Minestrone
Alt simremad med oksekød og kartoffelmos
Skumgummikoteletter
Andesteg!

Generelt er jeg meget madglad, dog er jeg ikke til indmad og kogt kål!
Brunkål er noget af det værste man kan servere for mig.

Mvh Trine
 #22  
16.09.2003, 22:03
Miver og Mulle's mor Heidi
<klip>
"Thomas" <th63> skrev i en meddelelse
news:017b
> Har denne gruppes læsere mon en såkaldt livret.
> Thomas </klip>


Grydestegt due (fyldt med persille naturligvis). Sovsen er _genial_ god!
Spises med brunede og/eller hvide kartofler, géle og almindelige franske
kartofler.
Helst med mælk til :)
 #23  
16.09.2003, 23:20
Samsara
Boller i karry og stegt flæsk med persillesovs kæmper
om førstepladsen hos mig.

Uhm......

Venligst Samsara
 #24  
16.09.2003, 23:44
kim rasmussen
Stuvede Grønærter og gulerødder og krebinetter eller varm kartoffelsalat med
røde pølser
 #25  
18.09.2003, 17:53
Pippi Langstrømpe
"Trine Kornum Christiansen" <news> skrev i en meddelelse
news:1fsf
> th63 (Thomas) writes:
> Vinter:
> Minestrone
> Alt simremad med oksekød og kartoffelmos
> Skumgummikoteletter
> Andesteg!


Skumgumikoteletter..............? Lyder interessant... Hvad er det........?

Knuz Pippi
 #26  
22.09.2003, 10:26
Frank Løkkegaard
"Michael Nielsen" <michael.gn> writes:
>Helt klart gullash som lige nu står og simrer på komfuret. Selvfølgelig
>med
>paprika, hvidløg, salt, pber, champignon og fløde. Og så en god
>hjemmelavet
>kartoffelmos til. MUMS. Glæder mig til maden er færdig


Uhhh ja, en god gang rigtig gullash er pragtfuldt.
Laver ind i mellem en variant med kød fra krondyr (bor tæt på Tyskland,
hvor det er let at skaffe den slags)

Men ellers livretter?
Det er lidt svært. Oplever at det veksler efter årstiderne men også over
årene.
Om vinteren er der ikke meget der kan hamle op med en af de store supper,
eller hvad med gåsen? eller anden eller om kort tid den stegte hare
(harejagten går ind om en uges tid) eller....
Om foråret kunne det være snepper - noget af det mest fremragende
fuglevildt man kan få - desværre svært at skaffe og hamrende dyrt.
En gang stegte ål med øl og brændevin (eller en god russisk vodka - ikke
det der Smirnoff-sprit, men derimod Altai, Moskovskaja eller Stoli - skal
det være vildt og voldsomt kunne en posl Zubruwska også sagtens gå an)
Eller en gang hvalbøf når det kan skaffes, eller.....
Eller bare en god gang stegt flæsk med persillesovs - eller den stegte
kalvelever eller..
Hold da op, det er svært at pege en enkelt livret ud.
Eller det store frokostbord med hjemmelavede sylter, leverpostejer,
fiskefrikadeller, rulepølsen. Nej hvor bliver jeg da sulten :-)
Eller den gode grøntsagssuppe, kalvebrislerne eller....

Lignende emner