ezz > kultur.* > kultur.mad+drikke

 #1  
02.03.2011, 17:12
Lisbet Overvad Laursen
Jeg er blevet træt af pander med slip-let belægning, som altid bliver
ridset, og overvejer at købe nogle af rustfrit stål eller smedejern.

Dog ville jeg gerne høre om gode/dårlige erfaringer med den slags
først.
 #2  
02.03.2011, 18:28
Soren 'theDiver' Reinke
On 02-03-2011 16:12, Lisbet Overvad Laursen wrote:
> Jeg er blevet træt af pander med slip-let belægning, som altid bliver
> ridset, og overvejer at købe nogle af rustfrit stål eller smedejern.


Hvis du lader være med at bruge metal redskaber bliver de ikke ridsede.
 #3  
02.03.2011, 18:36
Kim Schulz
On Wed, 2 Mar 2011 16:12:47 +0100
"Lisbet Overvad Laursen" <lisbet.ol> wrote:

> Jeg er blevet træt af pander med slip-let belægning, som altid bliver
> ridset, og overvejer at købe nogle af rustfrit stål eller smedejern.
> Dog ville jeg gerne høre om gode/dårlige erfaringer med den slags
> først.


Overvej Scanpan's produkter. De er sliplet men ikke med det elendige
teflon lo**. Det holder til alle typer redskaber og de har fornyeligt
lanceret en serie der virker på induktion (deres tidligere Titanium
serie var desværre ikke brugbare herpå).
 #4  
02.03.2011, 18:54
Kim Schulz
On Wed, 02 Mar 2011 17:28:18 +0100
Soren 'theDiver' Reinke <soren> wrote:

> On 02-03-2011 16:12, Lisbet Overvad Laursen wrote:
> > Jeg er blevet træt af pander med slip-let belægning, som altid
> > bliver ridset, og overvejer at købe nogle af rustfrit stål eller
> > smedejern.

> Hvis du lader være med at bruge metal redskaber bliver de ikke
> ridsede.

købte en ganske dyr og velomtalt eva-trio pande med slip-let belægning.
der blev aldrig brugt andet end træredskaber på den, men alligevel
havde overfladen kun en levetid på lige under et år. Fik den byttet og
resultatet var den samme efter et års tid.
 #5  
02.03.2011, 19:12
Soren 'theDiver' Reinke
>> Hvis du lader være med at bruge metal redskaber bliver de ikke
>> ridsede.

> købte en ganske dyr og velomtalt eva-trio pande med slip-let belægning.
> der blev aldrig brugt andet end træredskaber på den, men alligevel
> havde overfladen kun en levetid på lige under et år. Fik den byttetog
> resultatet var den samme efter et års tid.


Jeg har 2 Jamie Oliver pander, som jeg bruger træ og plastic på, ikkeen
eneste ridser, og jeg fik dem til jul 2009 :-)
 #6  
02.03.2011, 19:39
Klaus Alexander Seistrup
Kim Schulz skrev:

> Overvej Scanpan's produkter. De er sliplet men ikke med det
> elendige teflon lo**. Det holder til alle typer redskaber
> og [?]


Jeg har en Scanpan hvor der aldrig er blevet brugt andet end
træ og ?plastik?, og belægningen ser mildest talt ikke køn ud.

Ikke flere Scanpan-paner til mig, tak!

Mvh,
 #7  
02.03.2011, 19:39
Klaus Alexander Seistrup
Kim Schulz skrev:

> Overvej Scanpan's produkter. De er sliplet men ikke med det
> elendige teflon lo**. Det holder til alle typer redskaber
> og [?]


Jeg har en Scanpan hvor der aldrig er blevet brugt andet end
træ og ?plastik?, og belægningen ser mildest talt ikke køn ud.

Ikke flere Scanpan-pander til mig, tak!

Mvh,
 #8  
02.03.2011, 20:07
Frank Bach
Den 02/03/11 18.39, Klaus Alexander Seistrup skrev:
> Kim Schulz skrev:
> Jeg har en Scanpan hvor der aldrig er blevet brugt andet end
> træ og ?plastik?, og belægningen ser mildest talt ikke køn ud.
> Ikke flere Scanpan-pander til mig, tak!
> Mvh,

Ingen redskaber ud over de "bløde", men også: min kone propper af og til
pander i opvaskemaskinen fordi hun har "glemt" at det må man ikke ;.)
Det duer ikke for belægningen..

Mht Scanpan har jeg haft en med låg hvor håndtaget var af plastic. Det
viste sig først efter en tur i ovnen hvor det krombelagte håndtag
smeltede. Låget blev byttet men det har ikke løst det grundlæggende
problem - at håndtaget smelter..

MVH Frank Bach
Esbjerg
 #9  
02.03.2011, 20:53
Lisbet Overvad Laursen
Klaus Alexander Seistrup wrote:
> Kim Schulz skrev:
>> Overvej Scanpan's produkter. De er sliplet men ikke med det
>> elendige teflon lo**. Det holder til alle typer redskaber
>> og [.]

> Jeg har en Scanpan hvor der aldrig er blevet brugt andet end
> træ og 'plastik', og belægningen ser mildest talt ikke køn ud.
> Ikke flere Scanpan-pander til mig, tak!


Sådan har jeg det også. Men hvad vælger du så?
 #10  
02.03.2011, 20:58
Kim Schulz
On Wed, 2 Mar 2011 19:53:35 +0100
"Lisbet Overvad Laursen" <lisbet.ol> wrote:

> Klaus Alexander Seistrup wrote:
> Sådan har jeg det også. Men hvad vælger du så?


hvilken serie? De har også en crappy serie! Titanium eller den nye
serie til induktion er gode.
 #11  
02.03.2011, 21:00
Christian Hansen
Jeg ville ikke bytte mine støbejernspander for noget. Jeg har to fra Le
creuset og de er nemme at bruge og vedligeholde.

Man skal selvfølgelig stege i fedtstof, men det behøver jo ikke at komme
over på tallerkenen.

Og rigtigt brugt, er de lige så slip-let som alt muligt andet. Jeg laver
uden problemer pandekager på min 24cm og kan vende dem i luften. De
slipper uden problemer :)

Venligst

Christian

On 03/02/2011 04:12 PM, Lisbet Overvad Laursen wrote:
[..]
 #12  
02.03.2011, 21:12
Hauge
Den 02-03-2011 19:53, Lisbet Overvad Laursen skrev:
> Sådan har jeg det også. Men hvad vælger du så?


Samme her, derfor vælger jeg Ikeas ret gode pander (og gryder), der også
virker til induktion.

Ikea365 kaldes de.

Men jeg har så heller ikke et behov for fremvisning af mine maskiner i
køkkenet. ;)

Mvh Hauge
 #13  
02.03.2011, 21:20
Max
Hej Hauge

> Men jeg har så heller ikke et behov for fremvisning af mine maskiner i
> køkkenet. ;)


Korrekt, det er jo en arbejdsplads, ikke et udstillingsvindue :)

Nogle af mine pander hænger forøvrigt under loftet i garagen,
så henter jeg dem der når jeg skal bruge en. De er forøvrigt
også købt på loppemarkeder og lignende steder. En af de
bedre er faktisk en Eva solo støbejernsgrillpande, kostede
vel en tier, men når den bliver varmet op så den næsten
er rødglødene, ja så laver den fine bøffer uden fedstof
på panden. Den bliver efter brug lige kogt af i en gang
sæbevand, og så retur i garagen med den.
 #14  
02.03.2011, 21:23
Lisbet Overvad Laursen
Christian Hansen wrote:
> Jeg ville ikke bytte mine støbejernspander for noget.


Støbejern har jeg også overvejet, men de er så tunge at håndtere. Du
kan vende pandekager i luften (nævner du i den del af indlægget der
er klippet væk her), men kan jeg (en gammel folkepensionist)?
 #15  
02.03.2011, 21:28
Lisbet Overvad Laursen
Hauge wrote:
> Den 02-03-2011 19:53, Lisbet Overvad Laursen skrev:
>> Sådan har jeg det også. Men hvad vælger du så?

> Samme her, derfor vælger jeg Ikeas ret gode pander (og
> gryder), der også virker til induktion.
> Ikea365 kaldes de.
> Men jeg har så heller ikke et behov for fremvisning af mine
> maskiner i køkkenet. ;)


Det har jeg heller ikke (maskiner og maskiner!?), ej heller til
induktion, og tak for tippet.

Men jeg ville gerne høre fra nogen der havde erfaring med pander af
rustfrit stål eller smedejern.

Lignende emner